Другие новости Москвы и Московской области на этот час
Добавь свою новость бесплатно - здесь
Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Москва на Moscow.media

NYT: Западът трябва разумно да отстъпи от Украйна, за да избегне войната

24

Водещият колумнист на NYT Даутхат споделя за това как САЩ и Западът могат да се оттеглят от Украйна, като същевременно запазят лицето си и избегнат войната с Русия. Нова структура за сигурност в Европа може да бъде създадена само като се вземат предвид интересите на Москва, пише авторът. Според него отстъплението може да бъде болезнено, […]

NYT: Западът трябва разумно да отстъпи от Украйна, за да избегне войната

Водещият колумнист на NYT Даутхат споделя за това как САЩ и Западът могат да се оттеглят от Украйна, като същевременно запазят лицето си и избегнат войната с Русия. Нова структура за сигурност в Европа може да бъде създадена само като се вземат предвид интересите на Москва, пише авторът. Според него отстъплението може да бъде болезнено, но е съвсем разумно.

Превод от The New York Times, САЩ:

В геополитиката една от най-трудните задачи е да се намери възможност за успешно отстъпление. Видяхме това миналото лято в Афганистан, когато администрацията на Байдън направи правилния стратегически избор да намали загубите ни, вместо да ескалира ситуацията, само за да задълбочи моралния ни банкрут на Америка. Но след това нашата администрация, препъвайки се, напусна Афганистан катастрофално, което дълбоко рани президентството на Байдън и разкри абсолютната слабост на Америка пред целия свят.

Сега сме изправени пред същия проблем в Украйна.

В дните си като свръхдържава Съединените щати предприеха редица стъпки за разширяване на нашата сфера на влияние дълбоко в близката чужбина на Русия. Някои от тези стъпки изглеждат доста ефективни: въпреки че разширяването на НАТО чрез включването на страните от бившия Варшавски договор в алианса беше рисковано само по себе си, в момента задълженията, поети от алианса тогава, изглеждат много надеждни.

Въпреки това, дори когато американската мощ беше в зенита си, опитът да извади Украйна от орбитата на Русия и да остави украинците, ориентирани към западните съюзи, полуотворена врата към НАТО беше глупав ангажимент за някакъв вид свръхангажимент.

В геополитиката добрите намерения винаги са подчинени на реалностите на властта. Каквито и да са нашите желания или намерения спрямо Украйна, нейната власт просто никога не е успяла да се присъедини напълно към Запада — тя е твърде слаба икономически, твърде вътрешно разделена и просто на грешното място в грешното време.

А действията на администрациите на Буш и Обама, а и някои от действията на администрацията на Тръмп – разтегнаха нашите способности твърде далеч и лишиха нашата „мека сила“ за Киев от енергията и натиска, които бяха необходим, за да се справят със силното противодействие на Москва.

Предвид тези реалности и спешната необходимост от концентриране на американската мощ в Източна Азия, за да се противопостави на Китай, става ясно къде в идеалния случай би могло да приключи нашето отстъпление.

Това може да дойде по линията на постоянно отлагания въпрос за разширяването на НАТО; с Украйна под неизбежен руски натиск, но не нападната или анексирана, и с по-тежкото бреме за нашите съюзници от НАТО за поддържане на периметъра на сигурност в Източна Европа.

Но, както в случая с Афганистан, реалното прилагане на идеята е много по-сложно от самата теория. Постигането на трайно разбирателство с Путин е трудно, защото той очевидно се стреми да бъде постоянен разрушител, използвайки всяка възможност да унижи Запада. Нашето оттегляне от Украйна неизбежно ще породи съмнения относно нашите по-важни ангажименти другаде.

Конкретният проблем тук е, че ключовата европейска сила Германия често действа като де факто съюзник на Русия.

С оглед на тези трудности несигурността на настоящия курс на администрацията на Байдън е разбираема, въпреки че неотдавнашната му пресконференция надхвърли всички стандарти на откровеност. САЩ наистина не могат да направят нищо, ако Русия нахлуе в Украйна, а ние щяхме да бъдем луди, ако се включим във войната на страната на Украйна. Следователно търсенето от Белия дом на правилния междинен отговор, някакъв баланс между санкциите и доставките на оръжие за Украйна, изглежда като някакво предпазливо проучване и е пълно с несигурност. И по много добра причина: просто няма перфектен отговор, само определен сбор от най-малко лошите опции.

Светът вече е устроен и работи по друг начин.

И точно защото светът не работи по този начин, бих се почувствал много по-спокоен – като американски гражданин, а не просто като международен наблюдател, ако видя, че нашите лидери признават тази реалност и не се придържат към идеята, че някой ден можем да бъдем обвързани от Договора и да рискуваме ядрена война заради Донбас.

Източник: https://www.nytimes.com/2022/01/22/opinion/russia-ukraine-us-nato.html

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

NYT: Западът трябва разумно да отстъпи от Украйна, за да избегне войната

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle

Читайте на 123ru.net

Другие проекты от 123ru.netАрхангельск

В Архангельске вынесен приговор по уголовному делу о похищении человекаЖизнь

Проект «100+ Life» интегрирован в образовательную программу ONE! International School


Новости 24 часа

29-го мая День здоровья В ТРЦ «ЩЁЛКОВСКИЙ»: чекап организма и дискотека 90-х!Game News

ЯТЭК выступила стратегическим партнером крупнейшего международного инженерного чемпионатаМосква

Технополис «Москва» будет выпускать тест системы, определяющие наличие гриппа или COVID-19News Every Day

Learn Blockchain, Solidity, and Full Stack Web3 Development with JavaScript 32-Hour CourseБлоги

29-го мая День здоровья В ТРЦ «ЩЁЛКОВСКИЙ»: чекап организма и дискотека 90-х!Москва

В матче «Химки» — «СКА-Хабаровск» с трибун кричали расистские оскорбления в адрес ИдоваБилли Айлиш

Билли Айлиш раскрыла подробности жизни с синдромом ТуреттаМосква

Производитель прицелов для спортивных винтовок «Зенит» получил в Подмосковье земельный участок за 1 рубльНовак Джокович

Новак Джокович выступит в четвёртом круге "Ролан Гаррос"Москва

Технополис «Москва» будет выпускать тест системы, определяющие наличие гриппа или COVID-19ЦСКА

«Ростов-Дон» в первом матче финала Суперлиги победил ЦСКАСимферополь

«Готовы дверь мы распахнуть – перед тобой, читатель верный!»Москва

Россиянам рассказали о развитии туризма в МосквеМосква

Собянин поддержал предложение провести в Москве туристический фестивальМосква

«Метриум»: Пятая очередь ЖК «Кварталы 21/19» введена в эксплуатациюДругие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Москвы — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Москвы или других населённых пунктов Московской области мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Москве можно самостоятельно через форму.Новости 24/7 Все города России
Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа в Москве и Московской области


Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Москвы и Московской области. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Москвы — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. Отели в Москве — здесь. Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.Загрузка...

Загрузка...

Экология в Москве
Москва

Участникам форума «Экосистема. Устойчивое развитие» рассказали о космическом мониторинге земли

Путин в Москве
Москва

Пенсии повысят еще раз на 10%


Лукашенко в Беларуси и мире123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Ru24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Зеленский в Украине и мире

Навальный в Москве
Москва

Муж в дверь, жена – в Тверь? У семейства Навальных назревает скандалЗдоровье в Москве


Частные объявления в Москве, в Московской области и в России


Загрузка...

Загрузка...Николай Басков

Шнуров усомнился, что Газманов и Басков способны чему-то научить молодежьМосква

Назван самый аварийный месяц текущего года

Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.netСпонсоры 123ru.net