Добавить новость
World News





160*600

Новости сегодня на DirectAdvert

Новости сегодня от Adwile

Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Κοροναϊός: Ανησυχία για τους 25 θανάτους σε τρεις μέρες

Ta Nea 

Μπορεί τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας να παρουσιάστηκαν σήμερα μειωμένα και για δεύτερη ημέρα κάτω από 300, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επικρατεί εφησυχασμός, αφού όπως κάθε εβδομάδα η μείωση αποδίδεται στον μικρότερο αριθμό τεστ που γίνονται το Σαββατοκύριακο. Βέβαια, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε μια πιθανή τάση σταθεροποίησης της πανδημίας στη χώρα μας, κάτι που για να σιγουρευτούμε όμως θα πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή, που είχαν καταγραφεί 391 νέα κρούσματα, η πορεία το Σάββατο με 306 κρούσματα, την Κυριακή με 280 και σήμερα 295 δείχνει μια μικρή κάμψη.

Και αν η μικρή μείωση κρουσμάτων μας δίνει μια μικρή ελπίδα, οι θάνατοι το ίδιο διάστημα, μας υπενθυμίζουν πόσο σοβαρή παραμένει η κατάσταση και πόση προσοχή χρειάζεται. Το διάστημα αυτό η θλιβερή λίστα με τους ασθενείς που έχουν χάσει τη μάχη με τον φονικό ιό μεγαλώνει. Συγκεκριμένα, 26 άνθρωποι πέθαναν, εκ των οποίων οι 25 τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Μάλιστα, μέσα στον Οκτώβριο έχουν καταλήξει 65 άνθρωποι λόγω κοροναϊού, με το 40% αυτών να είναι απώλειες των τελευταίων τριών ημερών.

Από τον Οκτώβριο, όταν και καταγράφτηκε μόλις ένας θάνατος, ακολούθησαν 5 θάνατοι το Σάββατο, 13 την Κυριακή – που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας- και ακόμα 7 σήμερα.

Την ίδια στιγμή, οι ΜΕΘ πιέζονται, με τους διασωληνωμένους να είναι 93, από τους 99 που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Μόνο 44 κρεβάτια ΜΕΘ διαθέσιμα στην Αττική

Την ίδια στιγμή, η Αττική βρίσκεται στο «πορτοκαλί», ωστόσο τις τελευταίες ώρες φλερτάρει με το «κόκκινο», καθώς εισαγωγές, διασωληνώσεις και κρούσματα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα στο λεκανοπέδιο, καθώς τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας γεμίζουν με ταχύ ρυθμό. Το υπουργείο Υγείας έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά και να θωρακιστούν τα νοσοκομεία πριν τον Νοέμβριο.

Όσο αυξάνονται οι νοσηλείες τόσο αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι δημιουργώντας έμφραγμα στη λειτουργία του ΕΣΥ. Στην Αττική 82 κλίνες είναι κατειλημμένες και 44 διαθέσιμες, επί συνόλου 126.

Το 70 και πλέον τοις εκατό των διασωληνωμένων βρίσκονται στην Αθήνα, με το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση. 27 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ του Σωτηρία, όπου μόλις τρία κρεβάτια μένουν κενά, κι άλλοι 18 στον Ευαγγελισμό.

Στο λεκανοπέδιο γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη στις μονάδες. 12 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική του Αττικού, 5 στο Θριάσιο και άλλοι 6 στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Η ανάγκη για νέες κλίνες ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Η θωράκιση του συστήματος θα γίνει με τις δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Έως τα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργούν 50 κρεβάτια στο Σωτηρία, δωρεά της βουλής των Ελλήνων.

Έως τα τέλη του μήνα θα ενταχθούν στο σύστημα και τα 12 κρεβάτια στο Κρατικό Νίκαιας, προσφορά της Αγγελικής Φράγκου και του ομίλου Μαρινάκη, ενώ έως το τέλος του χρόνου 155 κλίνες ΜΕΘ και άλλες 19 ΜΑΦ θα δοθούν σε διάφορα νοσοκομεία, προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι μονάδες θα στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτές που θα προσληφθούν ή θα μετατεθούν από άλλα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με χθες, όμως για μια ακόμα μέρα κάτω από 300 εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 295 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στα 40 κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, προστίθενται 3 που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 43.

Έτσι, από τα 252 εγχώρια κρούσματα, τα 48 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Η Αττική, όπως προαναφέρθηκε, έχει και σήμερα την αρνητική πρωτιά με 145 κρούσματα, σχεδόν τα μισά από το σύνολο. Ψηλά για ακόμα μια μέρα βρίσκονται Κοζάνη και Ιωάννινα με 19 και 15 κρούσματα αντίστοιχα.

Ανησυχητικά είναι τα 9 κρούσματα της Κορινθίας.

Από την άλλη πλευρά, λόγο να αισιοδοξούμε δίνει η Θεσσαλονίκη, που μετά από μέρες έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα στα 6 κρούσματα.

Αναλυτικά:

  • 40 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 145 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  • 19 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.

Στα 22.652 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες, ενώ 3.315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.




Загрузка...

Читайте на сайте

Другие проекты от 123ru.net








































Другие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Вашего города — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Вашего города или других населённых пунктов Вашего региона мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Вашем городе можно самостоятельно через форму.



Новости 24/7 Все города России




Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа






Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Вашего города и Вашего региона. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Вашего города — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. . Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.



Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net