Добавить новость
World News





160*600

Новости сегодня на DirectAdvert

Новости сегодня от Adwile

Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan hızlı tren müjdesi: Hattımızı 5 yılda 1.200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkaracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen "Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi" kapsamında gerçekleştirilen "Dijital Gelecek" oturumunda, gazeteci ve sunucu Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

  • Günlük hayatı, çalışma prensipleri ve öneceliklerine ilişkin bir soru üzerine Karaismailoğlu, ulaşım sektörü macerasının 1995 yılında işe girdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başladığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Libya tepkisi: Tehlikeli oyunu haddini aşarak oynayan Macron'dur

MİT mensubunu ifşa davasında karar açıklandı: Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser tahliye edildi

İBB'nin o dönem bir okul gibi olduğunu, kendilerine çok büyük deneyimler kazandırdığını dile getiren Karaismailoğlu, o dönem İstanbul'da bir milyon olan araç sayısının şu anda 4,5 milyona çıktığını ancak trafiğin o zaman daha sıkışık olduğunu belirtti.

Karaismailoğlu, İstanbul'un bu süreçte büyük devrimler geçirdiğini, asırlara sığacak işlerin 25 yılda yapıldığını, Marmaray, Yavuz Sultan Selim, Avrasya Tüneli gibi çok önemli projelerin ortaya konulduğunu, kentin bu alanda dünyaya örnek olduğunu bildirdi.

Aradan geçen bu 25 yılda İstanbul'da ulaşım ve altyapı alanında yapılan projeleri anlatan Karaismailoğlu, geleceği planladıklarını, şu an başlayanlarla birlikte İstanbul'da 510 kilometrelik metro ağının olacağını vurguladı.

"Hızlı tren hat uzunluğu 5 bin 500 kilometreye ulaşacak"

Bakan Karaismailoğlu, ulaşım ve altyapıya 17 yılda 880 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, bu yatırımın büyük kısmının kara yoluna yapıldığını, zamanla bu alanda bir noktaya gelindiğini söyledi.

Demir yolu yatırımına 2013'le birlikte ağırlık verdiklerini, bu alanda bir atılım içerisinde olduklarını dile getiren Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Vatandaşlarımız önümüzdeki 5 yılda demir yoluyla çok daha sık karşılaşacaklar. Demiryolu yatırımının ağırlığı artacak. Sanayilerin, limanların demir yoluna bağlanması, lojistik, ulaşım gibi alanlarda çok önemli planlarımız var. Önümüzdeki 50 yılı, 100 yılı planlıyoruz. Ülkemiz birkaç yıl önce hızlı trenle ilk defa tanıştı. Şu anda 12 bin kilometreden fazla demir yolu hattımız var. Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz."

"Sivas'tan hızlı trene binen vatandaş Halkalı'ya kadar gidebilecek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının bu yıl içerisinde açılacağını kaydederek, artık Sivas'tan hızlı trene binen bir vatandaşın İstanbul Halkalı'ya kadar gitmiş olacağını bildirdi.

  • Şu anda Ankara-Konya hızlı tren hattının çalıştığını, Konya'yı Karaman'a, oradan Ulukışla'ya ulaştıracaklarını dile getiren Karaismailoğlu, sonrasında ise Adana-Mersin'e ineceklerini, Mersin'den Adana-Gaziantep hattını birleştireceklerini anlattı.

Karaismailoğlu, Bursa'yı Ankara-İstanbul hattına, İstanbul'u Kapıkule sınır hattına bağlayacaklarını belirterek, Çerkezköy-Kapıkule hattının devam ettiğini bildirdi.

Ülkenin her yerini örümcek gibi ağlarla öreceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, önemli vizyon projeleri ortaya koyacaklarını ifade etti.

"4 bin şantiyemizin hiçbirinde işler durmadı"

Bakan Karaismailoğlu, salgın sürecinde yatırımların nasıl sürdüğüne dair bir soru üzerine, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin her yerinde şantiyemiz var. Aşağı yukarı 4 bin tane. Salgın sürecinde ülke genelindeki hiçbir şantiyemiz kapanmadı. Bütün güvenlik tedbirlerini, maske ve safiye dair önlemlerimizi aldık. Başarılı bir pandemi süreci geçirdik. İşlerimizin hiçbiri durmadı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günde yerin 70 metre altında Gayrettepe'de ışığı görme töreni yaptık."

Karaismailoğlu, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip projesi 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatının hiç durmadan sürdüğünü belirterek, ülkenin her yerinde çok önemli projelerini yapmaya devam ettiklerini anlattı.

  • Bakan Karaismailoğlu: "11 Temmuz'da Siirt Pervari'de Cumhurbaşkanımızla birlikte Botan Köprüsü'nü açacağız. O kadar teknolojik bir iş ki dengeli konsol sistemiyle yapılan Türkiye'nin en geniş orta açıklığa sahip köprüsü. Oradaki vatandaşlarımıza konforlu ulaşım imkanı sağlıyor." dedi.

"Yerli elektrikli tren 3 ay içerisinde raylara inecek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, salgın sürecinde ulaşım ve iletişimde sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, pandemi sonrası sürece hızla uyum sağladıklarını anlattı.

  • Salgın kapsamında emisyonun azaltılması, lojistik, mobilite, ulaşım, e-ticaret, büyük veri, bulut teknoloji ve dijital alanla ilgili yeni planlar ortaya koyduklarını anlatan İsmailoğlu, bu hedeflerden bahsetti.

Karaismailoğlu, Türkiye'nin 160 kilometre hızla seyahat imkanı sağlayacak yerli ve milli elektrikli trenini yaptığını kaydederek, bu trenin fabrika testlerinin başlayacağını, 3 ay içerisinde raylara ineceğini vurguladı.

  • Bakan Karaismailoğlu, 38 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını gelecek yıl açmayı hedeflediklerini ifade ederek, bu açılıştan bir yıl sonra 32 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattını hizmete almayı amaçladıklarını anlattı.

Türkiye'de 5G testlerinin başladığına değinen Karaismailoğlu, bu alanda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte önemli işlere imza attıklarını, yakın zamanda büyük bir müjde verebileceklerini sözlerine ekledi.



Загрузка...

Читайте на сайте

Другие проекты от 123ru.net








































Другие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Вашего города — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Вашего города или других населённых пунктов Вашего региона мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Вашем городе можно самостоятельно через форму.



Новости 24/7 Все города России




Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа






Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Вашего города и Вашего региона. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Вашего города — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. . Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.



Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net