Darüşşafaka grup liderliği şansını Danimarka’da yitirdi #BasketballCL
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 4. haftasında Darüşşafaka, Bakken Bears deplasmanında sahaya çıktı.
Danimarka’da Aarhus Arena’da oynanan karşılaşmayı Darüşşafaka’nın kazanması önemliydi. E Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz bu maça çıkmadan önce 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.
Karşılaşmanın 5. haftasında henüz galibiyetle karşılaşmayan Bakken Ayılar, taraftarının da desteğiyle ilk galibiyetinin peşinde maç sonuna kadar oyunda kaldı.
İlk yarıda üçlük sergileyen Daçka’da Wayne McCullough 13 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu. Kendisinden sonra gelen Doğuş Özdemiroğlu ilk 20 dakikayı 10 sayı ile tamamladı. Markel Starks sahadayken sahada bambaşka bir Darüşşafaka vardı.
Markel Starks: “Vuruşu ben yaptım, kolum kırıldı…”
@BasketballCL pic.twitter.com/XHgbkVMpW4
— BasketbolGünlüğü (@BasketbolGünlüğü) 13 Aralık 2022
Selçuk Ernak’ın öğrencileri 35-40 Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son on deplasman maçının sekizinde devre arasında öndeydi. Üçüncü çeyreği beş sayı farkla önde tamamladılar. Final periyodunda yine sahnede Rebirth vardı.
Şemsiyeleri açın: Wayne McCullough soldan sağa üç tane gönderiyor #BasketballCL X @tivibuspor pic.twitter.com/RN7Isc2LO5
— BasketbolGünlüğü (@BasketbolGünlüğü) 13 Aralık 2022
Son çeyreğe girmeden maçı bozmak isteyen Daçka karşısında Bakken Ayılar oyuna girdi. Ev sahibi avantajını kullanarak mücadele son saniyeye kadar pes etmedi, skor yer yer gerilese de son 30 saniyeye girerken skoru 66-66’ya kilitlediler.
Hücumda istediği gibi oynayamayan ve sıkıntı yaşayan Daçka, son çeyrekte bu saatlere kadar 6 sayı buldu. Ev sahibi ekip kritik bir anda top kaybetse de son topu kullandı ve Darko Jukic’in son saniye basketiyle galibiyete ulaştı.
Bu sonuçla Darüşşafaka’nın grup liderliği şansı olmasa da ön eleme garantilendi.
Üç aylık puanlar:
- çeyrek: 22-17
- çeyrek: 35-40
- çeyrek: 55-60
- çeyrek: 68-66
Maçın bireysel istatistikleri için tıklayın.