Добавить новость
World News in Greek





160*600

Новости сегодня на DirectAdvert

Новости сегодня от Adwile

Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Τι είχες Γιάννη, κουκιά σπέρνω, στα γαλλικά

Ta Nea 

Ακουγα πολλούς συναδέλφους του πολιτικού ρεπορτάζ να ισχυρίζονται ότι το Μαξίμου θέλει τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δυσκολευόμουν κομμάτι να το πιστέψω διότι ο Ανδρουλάκης είναι εργατικός, σοβαρός και ελέγχει και το κόμμα, πράγμα που δεν είναι και λίγο καθώς το ΠΑΣΟΚ όπως όλα τα μικρομέγαλα κόμματα είναι γεμάτο υποψήφιους ηγέτες και με έναν άλλο στο τιμόνι ίσως είχε γίνει τρία κομμάτια τουλάχιστον. Μέχρι που είδα τη χθεσινή εικόνα του Πρωθυπουργού στον Βοτανικό να επιτηρεί το έργο κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ δίπλα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο.

Κρύο

Τι του ήρθε του Πρωθυπουργού να τρέχει στον Βοτανικό μέσα στο κρύο δυσκολεύτηκα να το καταλάβω. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι στα καλύτερά του. Το γήπεδο αργεί ακόμα να τελειώσει. Κέρδος προσωπικό του Πρωθυπουργού από την παρουσία του εκεί και τη φωτογράφιση δεν διακρίνεται. Οπότε γιατί πήγε; Νομίζω για ένα απλό λόγο: για να μην αφήσει τον δήμαρχο Αθηναίων και εσωκομματικό αντίπαλο του Ανδρουλάκη να συνεχίσει να οικειοποιείται την πρόοδο του έργου! Το έκανε για να στηρίξει τον Νίκο και αν κρίνω από τις φωτογραφίες το έκανε με την καρδιά του. Δεν αποκλείω, τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που θα πηγαίνει εκεί ο Δούκας με τον Αλαφούζο να πηγαίνει κι αυτός. Και γιατί να μην πηγαίνει δηλαδή; Αγρότες και μπλόκα δεν έχει στον Βοτανικό. Τουλάχιστον δεν έχει ακόμα.

Πρόβλεψη

Το έργο οφείλω να ομολογήσω ότι τρέχει αρκετά γρήγορα: δεν ξέρω αν ο ΠΑΟ θα μπει στο νέο γήπεδο το 2027 όπως ο δήμαρχος ισχυρίζεται, αλλά σίγουρα οι παρεκκλίσεις στα χρονοδιαγράμματα θα είναι μικρές – «λεφτά υπάρχουν» για να το πω πασοκικά. Αυτό που δυσκολεύομαι να φανταστώ είναι ότι όντως θα υπάρξει ολοκλήρωση της περίφημης Διπλής Ανάπλασης, ότι δηλαδή θα γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο ή ό,τι άλλο προβλέπεται. Μακάρι να συμβεί διότι το κέντρο της Αθήνας έχει ανάγκη από πράσινο. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα συμβεί κάτι: το πιθανότερο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση τα χρονοδιαγράμματα θα καταλήξουν σε κάποιο κάλαθο άχρηστων.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στον Βοτανικό δεν θα υπάρχουν χρήματα για την ανάπλαση της Αλεξάνδρας. Θα υπάρχουν απλά ενστάσεις για το τι πρέπει να γίνει στον χώρο που τώρα βρίσκεται το γήπεδο της Λεωφόρου. Θα δημιουργηθεί πιθανότατα το 2027 μια επιτροπή που θα εξετάσει τα νέα σχέδια. Θα προκύψουν νέες διαφωνίες. Ο Δούκας θα ισχυρίζεται ότι όλα ήταν έτοιμα και φταίει ο επόμενος. Κάπου θα εμφανιστεί κι ο Κώστας Μπακογιάννης. Κι ο χρόνος θα περάσει. Κι όσο έχουμε δει να ανοίγουν το Απόλλων και το Αττικόν, οι δυο κινηματογράφοι του κέντρου που θα ήταν έτοιμοι για το κοινό εδώ και μια τετραετία, άλλο τόσο θα δούμε και μητροπολιτικό πάρκο στην Αλεξάνδρας. Και μακάρι να βγω ψεύτης…

Καβγάδες

Η χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο κλείνει με καβγάδες για τη διαιτησία: το πράγμα ήταν περισσότερο προβλέψιμο και από το ότι έρχεται Πρωτοχρονιά. Η απόφαση του αρχιδιαιτητή Λανουά να σταματήσει τα βίντεο με τα οποία μας ενημέρωνε για τις θέσεις του για κάποιες από τις επίμαχες φάσεις της κάθε αγωνιστικής ήταν βέβαιο πως θα προκαλούσε εντάσεις: χθες είχαμε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και τα πεπραγμένα του παρόντα αρχιδιαιτητή ήταν το βασικό θέμα συζήτησης – φυσικά του ζητήθηκε να εξηγήσει και γιατί σταμάτησε τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Είναι αστείο, αλλά ο Γάλλος ισχυρίστηκε πως σταμάτησε τα βίντεο γιατί όπως είπε παράγουν τοξικότητα (δεν είπε βέβαια με ποιο τρόπο…). Είναι να απορείς πώς διάβολο το αντιλήφθηκε αυτό ύστερα από ένα χρόνο που μας τα παρουσίαζε. Αλλά γενικά η τοποθέτηση του Λανουά σε όσα ακούστηκαν ήταν ιλαροτραγική.

Δύσκολο

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε φάσεις δέκα παιχνιδιών στις οποίες ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι αδικήθηκε. Δεν εξετάζω αν έχει δίκιο ή άδικο: ας πούμε ότι έχει άδικο. Ο Λανουά δεν απάντησε το παραμικρό. Ισως να επικαλέστηκε το δικαίωμα στη σιωπή, όπως ο Τζίτζι ο Φραπές, ίσως να ήθελε κάπως έτσι να δείξει ότι δεν συμφωνεί. Ομως ο Καραπαπάς δεν έμεινε απλά σε φάσεις. Εγινε πολύ πιο συγκεκριμένος ρωτώντας τον γιατί φέρνει αποκλειστικά γερμανούς διαιτητές, γιατί οι μόνοι δύο μη Γερμανοί ήρθαν μόνο σε ματς του ΠΑΟΚ, γιατί οι παρατηρητές διαιτησίας έχουν γίνει διακοσμητικοί, αφού οι εκθέσεις τους δεν λαμβάνονται υπόψη από την ΚΕΔ και γιατί οι πίνακες διαιτησίας είναι γεμάτοι από βορειοελλαδίτες διαιτητές. Τι απάντησε σε αυτές τις απλές ερωτήσεις ο Λανουά; Το γνωστό «τι είχες Γιάννη, κουκιά σπέρνω» στα γαλλικά. Είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρίσκει και να καλεί διαιτητές από το εξωτερικό, γιατί πολλοί παίζουν στα πρωταθλήματα των χωρών τους κι άλλοι έχουν διεθνείς αγώνες και προτιμούν να μην ταξιδεύουν πριν από αυτούς έτσι ώστε να προετοιμάζονται κατάλληλα. Τόνισε επίσης πως λάθη γίνονται από διαιτητές, «όπως γίνονται και από τους παίκτες σε έναν αγώνα» και ότι «το θέμα για έναν διαιτητή, δεν είναι αν κάνει λάθη, αλλά αν σφυρίζει δίκαια».

Καμία

Τι σχέση έχουν αυτά με τα συγκεκριμένα πράγματα που τον ρώτησε ο Καραπαπάς; Απολύτως καμία! Αλλά δεν είναι αυτές οι απαντήσεις η απόδειξη πως πουλάει τρέλα ο Γάλλος. Το καταπληκτικό που είπε είναι ότι «όποια ομάδα χρειάζεται κάποια αποσαφήνιση, η ΚΕΔ είναι στη διάθεσή της». «Μπορείτε να μας το ζητήσετε και να έρθετε να μας δείτε όποτε θέλετε. Μέχρι σήμερα, κανείς σας δεν το έχει ζητήσει» είπε. Πρόκειται για απάντηση που δείχνει πως ο Γάλλος ξέρει να κάνει τον χαζό: τον ρώτησαν συγκεκριμένα πράγματα, αρνήθηκε να απαντήσει και πρόσθεσε πως έχει παράπονο γιατί δεν τον επισκέπτονται να του κάνουν ερωτήσεις!

Ιταλός

Να προσθέσω πως ο Ιταλός Βάλερι, που κι αυτός παραβρέθηκε στη σύσκεψη, είπε πως «όταν κάνουν λάθη οι διαιτητές, αυτοί που απογοητεύονται πρώτοι είναι τα μέλη της ΚΕΔ». Μου θύμισε τον Mister Μάνο Μαυροκουκουλάκη που όταν ήταν παρών σε ανάλογες συσκέψεις κι άκουγε κάποιον να κάνει αυτού του είδους την αυτοκριτική έλεγε το αμίμητο «χτύπησέ με, πόνεσέ με, κάνε με να κλάψω…».




Загрузка...

Читайте на сайте

Другие проекты от 123ru.net








































Другие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Вашего города — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Вашего города или других населённых пунктов Вашего региона мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Вашем городе можно самостоятельно через форму.



Новости 24/7 Все города России




Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа






Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Вашего города и Вашего региона. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Вашего города — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. . Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.



Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net