Pazarcıdan pes dedirten hile: Karpuzu daha kırmızı göstermek için yaptığı tepki çekti
Ankara’da bir pazarcının, karpuzları daha kırmızı göstermek için pancarla boyadığı ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde, satıcının karpuzların iç kısmına müdahale ederek meyveleri olduğundan daha taze ve kaliteli göstermeye çalıştığı görüldü. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik bu eylem, hem etik hem de sağlık açısından tartışmaya yol açtı.
“KİMSE GÖRMEDEN” NOTUNU DÜŞTÜ
Skandal görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaşan pazarcının, paylaşıma “Kimse görmeden” notunu düşmesi ise tepkileri daha da artırdı. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken satıcının bu davranışı eleştirel yorumları da beraberinde getirdi.
TEPKİLER GECİKMEDİ
Görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterirken, yetkililerin konuyla ilgili inceleme başlatması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.
Sahtekar pazarcı karpuzda yaptığı hileyi utanmadan kayda aldırdı