Добавить новость
World News





160*600

Новости сегодня на DirectAdvert

Новости сегодня от Adwile

Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


İBB Meclisi’nde ‘cami’ tartışması çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Eylül ayı toplantısının ikinci oturumu, Meclis 2’inci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığı’nda İBB Saraçhane binasında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 20 İlçenin İmar ve Bayındırlık raporları görüşüldü. Komisyon görüşmeleri sırasında söz Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, iptal edilen imar raporları hakkında konuşma gerçekleştirdi. İBB İmar Komisyonu Başkanı Adnan Zeki Bostan ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

"Yapilan hatanın giderilmesi için ihtiyaç yokken plana cami konulmuş"

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Bugün her ne kadar konuyla ilgili bir gündem maddesi yok ise de, bu mecliste bizim planlarımıza yaptığımız itirazlar görüşüleceğini bekledik. Oda kaldı. Anladığım kadarıyla 2024 yılına kadar bunu onaylamayacaksınız. Belki başka bir belediye başkanı geldiğinde itirazsız bir şekilde daha rahat geçsin diye mi yapılıyor, ben anlayamıyorum. 8 ana başlıktan dolayı itiraz ediyoruz. Bir tanesi mahkeme kararları doğru sorgulanmıyor, doğru analiz edilmiyor. İşin içeriğinin dışında analiz ediliyor. Dolayısıyla yanlış kararlar verilmiş. Bu kararların doğru yapılmasının önemi, bir daha planın iptal edilmesinin, planı ne kadar doğru yaparsak plan bir daha o kadar zor iptal edilir. İbadet alanları var, okul alanları var, kamu alanları var. Bence yapılan inancımıza da saygısızlık. Yapılan hatanın giderilmesi için bir yerine de hiç ihtiyaç yokken cami konulmuş. Bu gerçekten hiç yakışmıyor. Sizden rica ediyorum bu konuda doğru, bilimin ahlakın huzurunda doğru değerlendirelim. Planın iptaline neden olan konu da plan dışı bırakılmış. Buda akıl dışı bir şey". diye konuştu.


"Camiye saygıyı senden mi öğreneceğiz"

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt’un konuşmasının ardından söz alan İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Adnan Zeki Bostancı, "Yalanla bir şeyleri kapatmaya çalışmak, gaye iftira atmak. İtirazların dosyası dün geldi. Bir belediye başkanına iftira yakışır mı? Şimdi Cami’ye saygı, bırakın Allah aşkına. Camiye saygıyı senden mi öğreneceğiz. İstismara sıra geldiğinde camiyi güzel kullanmaya çalışıyorsunuz. Sen istismar etme, siz istismar ediyorsunuz. Biz cami ile ilgili bir şey demiyoruz ki. Diğer donatılarla birlikte cami de konmuş. Neyin saygısızlığını yapıyoruz. Senin kafan karışık, esas saygısızlığı sen yapmaya çalışıyorsun. Sizin kafanız o kadar militan ki 2 bin 460 hektarlık bölge planında bir tane parsele takılmışsınız. Ve onun üzerinden şov yapmaya çalışıyorsunuz. Siz belediye başkanısınız, siz devlet adamısınız. Devlet adamına militanlık ve şahısla ilgilenmek, şahıslar üzeri gidip öç almaya çalışmak, yakışmaz, ayıptır." ifadeleriyle cevap verdi.

"Yapılan bir usulsüzlüğün içine camiyi koymak, camiye yapılacak en büyük haksızlıktır"

Son olarak söz hakkı talep eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Nezaketle, yutkunarak, kullanmam gereken birçok kelimeyi de kullanmadan, ön yargılı olmadan, karar verildikten sonra ne konuşacağımı da söyleyebilirim. O zaman daha güzel kendimi ifade ederim, karara göre ön yargılı olmadan ve arkadaşların konuşma nezaketsizliklerine girmeden, kime neyi konuştuklarının farkında değiller. Ben hala nezaketle, umutla, saygı ve ahlak kurallarında bu işin değerlendirileceğine inancımı koruyarak konuşmaya çalışıyorum. Efendim 90 bin metrekarelik yere neden takıldınız? Ben ne oranın sahibini tanırım, ne sahibi ile yemiş içmişim ama başkanı ziyaret ettiklerini biliyorum. Benim kimseye karşı bir kastim yok, kastimin olması için, elinde olan bir hakkı almam lazım. Ben kimsenin elinde ki bir hakkı almıyorum. Tam tersi yaklaşık 20 yıldır neyse hakkı, o hakkının korunmasını istiyorum. Ama bu hakkı korumak yerine Esenyurtlulara bedelini ödetmek üzere bir imar tadilatı yapıp, milyonlarca liralık bir rant kazandırılmasına karşı durmak da ahlaklı bir belediye başkanının görevidir. İster arkadaşlar buna itiraz etsinler, ister kendilerince kelimeler uydursunlar, gerçek bu. Cami ile ilgili eleştirimin arkasındayım. Yapılan bir usulsüzlüğün içine camiyi koymak, camiye yapılacak en büyük haksızlıktır. Onu savunmak benim de görevimdir. Bu görevi kendimde görüyorum. İnancım gereği, içinde bulunduğum durum gereği bunu da savunmak zorundayım, söylemek zorundayım. Efendim ‘öç almak’ neyin öcünü alacağım ben. Kimsenin bana yaptığı bir hatanın karşılığını veriyor değilim. Kimseye bir bedel de ödetmiyorum. Tam tersi birilerinin haksız yere Esenyurt üzerinden rant elde etmesini engellemeye çalışıyorum." dedi.


CHP'li İBB yönetimindeki İstanbullunun bitmek bilmeyen İETT çilesi

İBB yandaş sanatçıya konser verdiriyor




Загрузка...

Читайте на сайте

Другие проекты от 123ru.net








































Другие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Вашего города — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Вашего города или других населённых пунктов Вашего региона мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Вашем городе можно самостоятельно через форму.



Новости 24/7 Все города России




Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа






Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Вашего города и Вашего региона. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Вашего города — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. . Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.



Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net