Добавить новость
World News





160*600

Новости сегодня на DirectAdvert

Новости сегодня от Adwile

Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Yitiksöz'de Maraş'tan haber var

Duran Boz yönetiminde 16. sayısına ulaşan sanat, edebiyat ve düşünce dergisi yitiksöz, ‘kitap gibi’ yakıştırmasını hak eden bir dolulukta. İki ayda bir yayımlanan derginin kapağında Maraşlı şair ve ressam Bünyamin K.’nin (Küçükkürtül) şiiri ve çizimi var. Şöyle diyor şair: sanırım sıkıldı kırlar çimento tozundan. Arka kapaktaki fotoğraf da Yasin Mortaş’ın. “Maraş’tan Kara Haber Geldi” başlıklı Sunuş yazısının sonunda, zelzelede yitirdiğimiz edebiyatçılar Yaşar Alparslan, Ahmet Doğan İlbey, Recep Şükrü Göngör, Nihat Yücel, Oğuz Paköz, Ercan Kozanoğlu, Fahri Yılmaz, Fazlı Bayram, Ferhat Ağca, Abdülkadir Özkan, Mesut Akben, Ali Şanverdi, Fatma Vişne ve İdil Övgün Armut’u anıyor Duran Boz. Ben de bu kalem erbabına ve toprağa verdiğimiz onbinlerce cana rahmet diliyorum. 296 sayfalık yitiksöz, şiirlerle başlıyor. Ardından ‘zelzele’yle alakalı metinler geliyor. 138. sayfadan itibaren tekrar şiire geçiliyor. Dergide yeralan yaklaşık 35 şairin içinden Vefa Taşdelen, İbrahim Gökburun, Guzal Ismatova, Yunus Emre Altuntaş, Mehmet Aycı, İlhami Atmaca ve Mustafa Gök’ün şiirlerini kendime daha yakın buldum. 70’e yakın ismin öykü, deneme ve yazılarıyla katkı sunduğu yitiksöz’de yeralan siyah-beyaz fotoğraflar Hadi Mousavi imzasını taşıyor. Bu sayının söyleşileri Bahaettin Karakoç ve Mehmet Solak’la yapılmış. Yazımı bitirmeden arka kapağın içindeki Mustafa Kirenci kitabı tanıtımından bahsedeyim. Kitap, Sezai Karakoç ve Diriş’e dair: Bir Gülü Yetiştirmek İçin... Kahramanmaraş Belediyesi yayını. Hayırlı olsun!..

yitiksöz’e, yitiksoz@gmail.com e-posta adresinden ulaşılabilir.

Değinmeler...

*Hafta sonu. Sabah kahvaltıdan önce ufak bir yürüyüş. Fırın, sıcak ekmek veya simit. Belki gazete. “Döneyim artık” demeyin hemen. Dergi satan kitapçı veya büfe bulun. Bir dergi satın alın. Koltuğunuzun altına sıkıştırıp evin yolunu tutun. Kendinizi mutlu hissedeceksiniz!

*Zelzele, sevdiklerimizin yanısıra bizim için değeri olan mekânlara da zarar verdi. Dergiciliğiyle de bilinen merhum şair Bahaettin Karakoç’un ‘müze’ye dönüştürülen evi de bunlardan biri. Merkez Onikişubat ilçesi Binevler Mahallesi’ndeki ev, 6 Şubat’taki depremlerde ağır hasar aldı. Evde Karakoç’un binlerce kitabı, plaket ve ödülleri, bastonu, gözlüğü, daktilosu gibi birçok şey bulunuyordu.

yitiksöz’den:

*Arif Ay’ın şiiri Kuş Deremi

Öyle perişan öyle yapayalnız / döküldünüz kanat kanat tüy tüy / hayır ola kuşlar / sizin de mi yıkıldı eviniz

beklerim her sabah / duymak için cıvıltınızı / medet umarım rüzgardan / getirsin gökyüzünü dolduran neşenizi

yeter artık gökleri deldiğimiz / gideceğimiz yere yakın olmak varken / ne diye kanatsız uçmaya kalkarız / ah ihmallerimiz.

4 soru

1 Size dergi okuru diyebilir miyiz?

Evet kendi halinde bir dergi okuruyum ve bu iş çok zamanımı alıyor. Dergi okurluğu, okur olmanın ön şartlarından biridir diye düşünüyorum.

2 Takip ettiğiniz dergiler var mı?

Hece, Aşkar, Kayıp Kayıt, Buzdokuz, Yitiksöz dergilerini düzenli olarak takip ediyorum. Dergâh dergisini de takip ediyordum ama maalesef yayınına ara verdi..

3 En son hangi dergiye katkı sundunuz?

Son dönemde şiirlerimi Hece ve Kayıp Kayıt dergilerinde yayımlamaya çalışıyorum.

4 Okuduğunuz/yazdığınız dergilerde dikkatinizi çeken bir çalışma oldu mu?

Aşkar dergisinde, İsmet Özel’in konferanslarının çözümlenmiş hallerinin yayımlanmasını, şiir ortamı için önemli bir katkı olarak görüyorum. Ayrıca Buzdokuz dergisinde Hayriye Ünal ve Atakan Yavuz’un yazı ve şiirlerini dikkat ile takip ediyor ve önemsiyorum. Hece dergisinin Şubat 2023 sayısındaki Osman Özbahçe’nin ‘molozya cumhuriyeti’ şiiri son dönemde okuduğum dikkat çekici şiirlerden biri oldu.

Kitap dünyadan büyüktür

sabitfikir, “Bir kitap dünyadan daha büyüktür” altbaşlığıyla çıkan bir kitap edebiyat dergisi. Dergi, yeni yayımlanan kitaplardan unutulmaz eserlere, sinema, tiyatro ve sergi haberlerine kadar geniş bir kültürel alana sesleniyor. 147. sayısı yayımlanan sabitfikir’in yayın yönetmeni Mustafa Akar. Yazı işlerineyse bir zamanlar mesai arkadaşlığı yaptığımız İlker Nuri Öztürk bakıyor. 66 sayfalık dergiye emek verenler arasında Öztürk’le birlikte Ali Ural, H. Salih Zengin ve Suavi Kemal Yazgıç gibi tanıdık isimlere rastlıyorum. Bu sayının dosya konusu Gerilim ve Ürperti: Korku Edebiyatının Temelleri. ‘Editörden’de konu üzerine bir yazı kaleme alan Akar, ‘korku’da yüzümüzü batıya değil kendimize döndürmemiz tavsiyesinde bulunup, “... artık kendi hikâyelerimize çalışmanın vakti gelmedi mi” diye soruyor. Bu sayıda Kaan H. Ökten ve Zeki Bulduk’la birer söyleşi gerçekleştirilmiş. Ökten’le Nadide Nagehan Akyol, Bulduk’la İlker Nuri Öztürk konuşmuş. Bunlara ilaveten Zeynep Arkan, Tuba Kaplan’ın sorularını cevaplamış. Muhittin Şimşek’in hazırladığı Kalem Hikâyeleri’ni okuyunca Orhan Tepebaş ve İbrahim Tenekeci’yi anmadan geçmedim. Kitap haberleri ve vitrindekiler bölümleri de olan dergideki yaklaşık 20’ye yakın kitap yazısı okurunu bekliyor. Sabitfikir’e, 0 212 354 30 00 no’lu telefondan ulaşılabilir.

GENÇLERE VE ÇOCUKLARA

GENÇ MOTTO: Yeni bir dergi Genç Motto. Osman Turhan yönetiminde çıkıyor. 20. sayının kapak konusu: Mutfağının Şefi Ol! Bu başlık altında insanlık tarihi boyunca toplumlara etki etmiş olan yemek ve sofra kültürü konu ediliyor. Geniş bir yazar ve çizer kadrosu olan dergide liselilerin çalışmalarına da yer veriliyor. Motto, gençlere, genç kalanlara!

GENÇ: Altbaşlığı, “Ebedi Gençlik Dergisi” olan Genç, 200. sayıya ulaşan 17 yıllık bir dergi. Yazı işleri müdürlüğünü Süleyman Rağıp Yazıcılar yapıyor. Bu sayıda evlilikten önceki ‘söz ve nişan dönemi’ ele alınıp bu dönemle ilgili hayati sorular soruluyor ve verilen cevaplardan bir yol haritası çıkarılıyor. Büyük boy yayımlanan dergi, 64 sayfa.

ALTIN ÇOCUK: İsminden de anlaşılacağı gibi çocuklara yönelik bir yayın Altın Çocuk. Her ay hikâyeler, oyunlar, bilmeceler, karikatürler ve dinî bilgilerle minik okurlarının karşısına çıkan derginin yayın yönetmeni Lütfi Arslan. Editörse Şaban Muslu. 32 sayfalık dergi, minik okurları bekliyor.



Karakteri kostüm gerçekçi kılar





Загрузка...

Читайте на сайте

Другие проекты от 123ru.net








































Другие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Вашего города — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Вашего города или других населённых пунктов Вашего региона мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Вашем городе можно самостоятельно через форму.



Новости 24/7 Все города России




Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа






Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Вашего города и Вашего региона. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Вашего города — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. . Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.



Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net