İTÜ GVO öğrencileri yıl sonu sergisinde “sanat ve çevreye” odaklandı
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri yıl sonu sergilerini, bu yıl ikinci kez İstanbul’un önemli endüstriyel mirasından olan ve şehir için ilham verici bir yaşam durağına dönüşen Müze Gazhane’de açacak. Sergi 6 Mayıs -15 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Öğrencilerin sanatsal yorumlarıyla çevreyi korumada aktif bir ses olmaları amacıyla düzenlenen sergide toplam 50 öğrenci çalışması yer alacak. Sergi ayrıca izleyicilere atık diye nitelendirilen objelerin yaratıcı çalışmalarda nasıl değer kazandığını göstererek, ilham verecek. 9 Mayıs Salı günü ise İTÜ GVO Beylerbeyi Anaokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışmasında Piet Mondrian tekniği ile balık ve kuşlar yapılacak.
Atık malzemeler öğrencilerin yaratıcı dokunuşlarıyla sanatsal çalışmalara dönüştü
Sergide yer alan çalışmalar hazırlanırken birçok atık malzeme de yeniden değerlendirildi. Kullanılmış kağıtların ruloları, gazoz kapakları, plastik kapaklar, düğmeler gibi materyallerin de yer aldığı eserler sürdürülebilir bir bakış açısıyla hazırlandı. Kullanılan teknikler arasında seramik, atık malzeme, linol baskı teknikleri, iki boyutlu renkli resim teknikleri, kolaj ve tasarım çalışmaları, cam boyası, akrilik boya, mozaikler ve doku çalışmaları yer alıyor.
Öğrencilerin ekolojiye duyarlı ve sanatsal yorumlarıyla çevreyi korumada aktif bir ses olmaları hedefleniyor
Sergi hakkında bilgi veren İTÜ GVO Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü E. Aybars Şehirtay: “Eğitimlerimizde dünya sanat tarihini altyapı olarak kullanıyoruz. Sergi ile öğrencilere sanatı sevdirmeyi, çok yönlü ve eleştirel bakış açısı kazandırmayı, doğayı ve sanatı anlatmayı hedefliyoruz. Bu yolla sanatın iyileştirici gücünü kullanarak izleyiciye, seyirciye yansıtabiliyorlar… Sanat ve çevre teması ile çocuklara sanat yoluyla ekolojik eğitimin temellerini aşılarken, sanat eseri üretmenin yanı sıra insan ve doğa arasındaki etkileşimi olumlu yönde de değiştirmeye ve sürdürmeye teşvik ediyoruz. Öğrencilerin sanatsal yorumlarıyla çevreyi korumada aktif bir ses olmalarını arzu ediyoruz. Sergimizde çocukların yanı sıra, yetişkin ziyaretçilerin de, öğrencilerimizin işlerini keyifle izleyeceklerine inanıyoruz’’ dedi.
HABER: GİZEM ÇAKAL