Другие новости Москвы и Московской области на этот час
Добавь свою новость бесплатно - здесь
Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас
Печат (Сърбия): Всеки, който посегне на Донбас, ще бъде пометен

311

Както съобщават военните кръгове от Донбас, украинските войски отново привличат хора и техника към линията на контакт. Но в случай на нов конфликт едва ли може да се очаква, че Луганск и Донецк поне формално ще останат част от Украйна, счита авторът. В крайна сметка, когато Путин казва, че няма да изостави Донбас, „без значение […]

Печат (Сърбия): Всеки, който посегне на Донбас, ще бъде пометен

Както съобщават военните кръгове от Донбас, украинските войски отново привличат хора и техника към линията на контакт. Но в случай на нов конфликт едва ли може да се очаква, че Луганск и Донецк поне формално ще останат част от Украйна, счита авторът. В крайна сметка, когато Путин казва, че няма да изостави Донбас, „без значение на каквото и да било“, думите му трябва да бъдат взети насериозно.

Превод от Печат (Сърбия):

Печат (Сърбия): Всеки, който посегне на Донбас, ще бъде пометен

Докато заплахата от въоръжен конфликт в източната част на Украйна нараства, политическите сили, които се застъпват за мир и сътрудничество с Русия, както и за решаване на откритите въпроси в хода на политическия процес и преговорите, стават все по-силни.

През последните седмици и дни от Украйна идват обезпокоителни новини. Киев съобщава за схватки по линията на контакт със силите на опълченците в Донбас, както и за военнослужещи, пострадали от „метежнически огън“. Разбира се, причините за случилото се не се съобщават, тъй като, както знаете, споразумението за примирие, което продължава да действа, предполага стриктно разделяне на противоборстващите страни.

Киев няма шансове във въоръжения конфликт

Москва подчертава, че „независимо от всичко“, тя няма да позволи на Донбас да падне.

«Русия няма да изостави Донбас, независимо от каквото и да било», заяви президентът Владимир Путин по време на срещата си с руските СМИ миналата седмица.

Това изявление бе направено в момент, когато напрежението на контактната линия нараства и някои влиятелни кръгове в Украйна мечтаят да приключат конфликта с «блицкриг».

Малко вероятно е Киев да постигне успех, но трябва да се има предвид, че през последните месеци ситуацията се промени, което е свързано с идването на власт в САЩ на Джоузеф Байдън.

Заедно с него на власт се завърнаха почти всички онези американски политици, които през февруари 2014 г. ръководиха преврата на Майдана.

Може да се каже, че в Киев усещаха, че моментът за действие наближава, но остава неясно на какво могат да се надяват в такъв конфликт.

С разрушена икономика и разпадаща се армия, подпомогната леко със стари американски оръжия, Киев едва ли може да разчита на успех срещу добре оборудваната, въоръжена и силно мотивирана руска военна машина, закалена в годините на борба срещу терористите в Сирия и други региони.

Разбира се, конфликтът би бил изключително труден, но властите в Киев нямат шанс да го спечелят. В допълнение към факта, че една от най-мощните и технологично напреднали военни сили в света ще се противопостави на Киев, много от собствените й граждани в цяла Украйна несъмнено ще се противопоставят на киевското правителство.

Който смята, че протестът на североизток и югозапад от 2014 и 2015 г. е загубил силата си поради заплахите от украинските екстремисти, националисти и неонацисти, дълбоко се лъже.

Значителна част от рускоезичното население на Украйна помни много добре запалените живи хора в Одеса през май 2014 г., както и другите прояви на откровена омраза. Затова не бива да се мисли, че в случай на ново влошаване на ситуацията тези хора лесно ще се предадат.

Фактът, че преди шест или седем години те се съгласиха да се примирят и да дадат шанс на дипломацията и политическите решения, ни най-малко не гарантира, че ще го направят отново.

Възможно е дори в случай на конфликт в Източна Украйна и на подстъпите към Крим руските войски дори да не се налага да участват в битки, тъй като по-голямата част от „работата“ би била свършена от самите недоволни украински граждани.

В тази връзка с основание преди шест години Путин реши да остави Украйна да „узрее“, за да могат гражданите й по-добре да разберат с какъв проблем са се сблъскали по заповед на някой, който е решил да свърши цялата мръсна работа с ръцете на украинците, за да обуздае и свие Русия в името на чужди интереси.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: http://www.pecat.co.rs/2021/02/rusija-ne-ostavlja-donbas/

Печат (Сърбия): Всеки, който посегне на Донбас, ще бъде пометен
Персональные новости
Новости от PixFuture.com на News.123ru.net


Видео-новости от VDO.AI на News.123ru.net

Загрузка...

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle

Читайте на 123ru.netДругие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Москвы — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Москвы или других населённых пунктов Московской области мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Москве можно самостоятельно через форму.Новости 24/7 Все города России

Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа в Москве и Московской областиЗагрузка...


Новости Москвы

123ru.net — ежедневник главных новостей Москвы и Московской области. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Москвы — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. Отели в Москве — здесь. Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.