Бледанс оголила интимные части тела на камеру

Собянин решил оставить Лубянскую площадь без памятника: причина?

В Мурманск готовы ехать за работой жители других городов России

Анфиса Чехова показала, как релаксирует в ванне со свечами

Другие новости Москвы и Московской области на этот час
Добавь свою новость бесплатно - здесь
Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас
Докато САЩ се опитват да спрат «Северен поток 2», Русия удари в 10-ката чрез «цифровия тръбопровод»

320

Докато САЩ се опитват да спрат „Северен поток 2“, в Русия започна нов, много по-интересен проект. Именно от него може да започне една напълно нова ера в историята не само на Кремъл,  но и на целия свят. Това също ще бъде «тръбопровод». През него няма да текат литри, нито барели, нито кубични метри. Ще тече […]

Докато САЩ се опитват да спрат «Северен поток 2», Русия удари в 10-ката чрез «цифровия тръбопровод»

Докато САЩ се опитват да спрат „Северен поток 2“, в Русия започна нов, много по-интересен проект. Именно от него може да започне една напълно нова ера в историята не само на Кремъл,  но и на целия свят.

Докато САЩ се опитват да спрат "Северен поток 2", Русия удари в 10-ката чрез "цифровия тръбопровод"
Това също ще бъде «тръбопровод». През него няма да текат литри, нито барели, нито кубични метри. Ще тече … информация. Битове и байтове. Милиарди и трилиони в секунда … Сега ще го обясня по-ясно:

От Мурманск до Владивосток

В момента в северната част на Русия, в Арктика, специални кораби вече извършват подготвителна работа.
Тяхната задача е да очертаят маршрута за оптичния кабел, който да се простира по морското дъно от Мурманск до Владивосток.

Казано по-просто, високоскоростният интернет се предоставя през Арктика. Същото като в дома ви, само че кабелът ще бъде по-дебел и по-мощен — неговата честотна лента ще бъде до 200 терабита/в секунда. Всички сезони на «Игра на тронове» ще можете да си ги изтеглите за стотни от секундата ????

Ще попитате:
— Е, какво толкова специално? Такива кабели вече са прокарани стотици пъти в различни части на света. Включително в океаните.
Така е, но тук има някои нюанси..

Първоначалната цел

Естествено, кабелът няма да има за цел момчетата от Мурманск да се задяват с момичетата от Владивосток по Skype.
Този кабел минава през Арктика и е предназначен за Арктика. Тоест сега в Далечния север ще се появи стабилна и бърза връзка.
Това се прави не за да може чукчите да си говорят с якутите за броя на северните елени. Въпреки че за тях Интернет също ще бъде от помощ и ще му се радват.

Главната цел е друга.

Арктика вече е глобална зона за развитие. Трудно е да се изброят всички проекти, които се изпълняват там в момента. Е, ето някои напримери:

— Най-големият завод за втечнен природен газ в Ямал
— Пристанище Сабета
— Северный Широтный Ход (аналог на BAM, само че на север)
— Развитие на Северния морски път
— Многобройни военни бази

И т.н. Общите инвестиции в Арктика се оценяват на 10 трилиона рубли (това е нещо като 40 моста до Крим).
Всичко това изисква информационна поддръжка (съвременната строителна площадка е с доста мощен електронен документооборот). Корабите по Северния морски път се нуждаят от подкрепа. А и жителите и работниците, които живеят на север — в края на краищата те също искат да си «бръмчат» в YouTube или да си пишат с момичетата от Владивосток ????

Както се казва, там, където има интернет, има и живот. Изглежда като на шега, но през 2020 г. тази уж шега става все по-вярна.
В момента Интернет в Арктика, разбира се, има. Но е слаб и много скъп — спътников. Ако живеете в Ямал, тогава е по-лесно да си поръчате филм на DVD по пощата от Москва, отколкото да го изтеглите в Интернет.

Две бъдещи цели

Не бих се спирала на това събитие, ако цифровият тръбопровод просто осигурява високоскоростен интернет достъп до Арктика. Всъщност този проект има много по-интересни перспективи.

Единият от тях е просто интересен, а вторият е умопомрачителен.

Затова нека започнем с първия.

1. Връзка между Европа и Азия
От древни времена Русия е била връзка между Запада и Изтока. В информационната ера нищо не се е променило — сега Русия ще може да свърже двата свята чрез оптични кабели. Ако погледнем глобуса (именно глобуса, а не плоската карта), ще видим, че най-краткият път от Европа до Япония, Корея и Китай е през Арктика.

Докато САЩ се опитват да спрат "Северен поток 2", Русия удари в 10-ката чрез "цифровия тръбопровод"

Да, арктическият морски път е с няколко хиляди километра по-кратък, отколкото традиционния.

Това означава, че по арктитческия кабел могат да се свържат Европа и Китай, Япония, Корея.

Т.е. двата крупни информационни центъра на планетата.

При това сигналът по този кабел ще се предава няколко пъти по-бързо, отколкото по традиционните мрежи.

За обикновения потребител тази промяна в скоростта може да не е забележима, но е много важна за други области на живота. Например за наука, медицина, военни, борсовите грачи и дори за геймърите.
Развивайки такава логистика, Русия заема по-силна позиция в глобалната система.

В този случай „на недоубитите буржоа» от Запада, както се казва, Русия може да им отреже не само газа, но иинтернет!

2. Арктически суперкомпютри и Дата-центрове

Това вече директно прилича на въплъщение на научната фантастика в живота.
Както знаете, основният недостатък на Арктика са много ниските температури. Но понякога студът е, напротив, голям плюс. Например, арктическият студ може да се използва като безплатно охлаждане за суперкомпютрите и центрове за данни (Дата-центровете).
Нека ви напомня, че Дата-центровете е сграда, в която са инсталирани сървъри, тоест компютрите, които съхраняват информацията в Интернет.

Например YouTube има свои Дата-центрове, които съхраняват всички видеоклипове на сайта. Има много такива Дата-центрове, разпръснати са по целия свят.

Всички тези сгради са претъпкани със сървъри. Само си представете колко горещо става! За охлаждането им е необходима почти толкова енергия, колкото изискват самите компютри.
Охлаждането на Дата-центровете е голям проблем. Но Арктика може да го реши. Достатъчно е само да инсталирате Дата-център някъде в Таймир или Ямал — и самата природа ще помогне той да бъде охладен.

А това е рязко намаляване на разходите и увеличаване на ефективността на компютрите.
Но тогава възниква друг въпрос — откъде Русия ще вземе енергия за такива Дата-центрове? В крайна сметка всеки от тях се нуждае от почти собствена електроцентрала. Откъде Русия може да получи толкова много енергия отвъд Полярния кръг?

Е, точно тук можете просто да си спомните за руската плаващата атомна електроцентрала, която беше пусната наскоро в Чукотка.

Тази станция беше много критикувана и дори й се присмиваха — казваха, защо е необходима в такива диви земи?
Но ако се замислите сега … Плаващите атомни електроцентрали и арктическият интернет кабел — нима не са звена от една и съща верига? Нима не са олицетворение на един и същ проект? В края на краищата всяка такава АЕЦ ще може да вдъхне живот на няколко десетки центрове за данни.

Оказва се, че Русия има шанс да се превърне в много популярна платформа за разполагане на Дата- центрове по целия свят.

В крайна сметка няма нито една държава по целия свят, която толкова мощно да разработва Арктика. Русия има ледоразбивачи, плаващи атомни електроцентрали, а сега ще има и кабел.

Нито една държава в света няма всичко това заедно.

Така че можете да си пофантазирате малко и да си представите, че до 2100 г. целият свят в Интернет ще се „премести“ в Ямал, а Русия ще стане основният пазител на информацията ????

Колко ще струва и чие ще е оборудването

Радващо е, че този проект е почти изцяло руски. Той се разработва от руски инженери (от Санкт Петербург), ще се използва руско оборудване и руски оптични кабели (току-що бе построен пореден завод за тяхното производство). Целият проект ще струва около 65 милиарда рубли (по-малко от 1 милиард долара). Което изглежда само няколко стотинки в сравнение с общата инвестиция във всички арктически проекти на Русия (10+ трилиона рубли).
Като цяло, нека изчакаме и да видим. Във всеки случай Русия ще получи поне бърз интернет в Арктика.

А това означава, че в интернет ще има много повече снимки на руски… полярни мечки ????

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Докато САЩ се опитват да спрат «Северен поток 2», Русия удари в 10-ката чрез «цифровия тръбопровод»

Читайте на 123ru.netДругие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Москвы — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Москвы или других населённых пунктов Московской области мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Москве можно самостоятельно через форму.Новости 24/7 Все города России

Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа в Москве и Московской областиЗагрузка...


Новости Москвы

123ru.net — ежедневник главных новостей Москвы и Московской области. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Москвы — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. Отели в Москве — здесь. Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.