Мнение: «Не пишите «Лукашенко продал себя Кремлю». Власть он не продаст никогда»

За что подвергали аресту в ноябре: песня, наклейка, отказ открыть дверь…

Политик Шушкевич рассказал об распитии коньяка во время разработки Беловежских соглашений

Девушке Протасевича Сапеге выдвинули окончательные обвинения

Другие новости Минска и Минской области на этот час
Добавь свою новость бесплатно - здесь
Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Лукашенко в Минске

Rebelión: Мрачната кралица на най-тъмната история, 3 част

37

Превод от Rebelión (Испания):  3 част Украинските реформи — гнусен фарс В Украйна цари хаос, няма свободни и честни избори, а само фалшива пародия на избори. Икономическите реформи са имитация на дейност, истинско изпитание за украинците, най-бедните в Европа в момента. Мерките, предприети за подобряване на средата и чуждестранните инвестиции, също са фарс, тъй като централната […]

Rebelión: Мрачната кралица на най-тъмната история, 3 част

Превод от Rebelión (Испания): 

3 част

Украинските реформи — гнусен фарс

Rebelión: Мрачната кралица на най-тъмната история, 3 част

В Украйна цари хаос, няма свободни и честни избори, а само фалшива пародия на избори.

Икономическите реформи са имитация на дейност, истинско изпитание за украинците, най-бедните в Европа в момента. Мерките, предприети за подобряване на средата и чуждестранните инвестиции, също са фарс, тъй като централната банка на Украйна е система от крупномащабна кражба, пълна катастрофа.

Украйна е близо до фалит, а Западът няма нито средства, нито желание да инвестира в страната.

Въоръженият конфликт в Украйна, един от основните елементи на хибридната война срещу Русия, е в много отношения продукт на машинациите на Виктория Нуланд.

Съпругът на Нуланд, историкът и журналист Робърт Каган, в своите статии изисква от консервативните конгресмени да отменят ограниченията за военния бюджет на САЩ, който вече е най-големият в света, и ги обвинява в лицемерие поради липса на политическа смелост да го направят.

Твърди и безпринципни, Каган и Нуланд си подхождат добре.

Търпението на Путин и тайните на Виктория

Изненадващо, въпреки трудностите, президентът Путин все още се стреми към „стабилни работни отношения“ с колегата си Байдън. Изглежда той наистина се надява, че двустранните отношения могат да се подобрят.

Според Путин Русия е готова да работи с всеки новоизбран президент на САЩ. Путин говори учтиво за Виктория Нуланд, като дипломат, който „обсъжда с руските си колеги въпросите за по-нататъшните ни контакти с президента Байдън … Така че сега има доста конструктивни отношения с настоящата администрация на САЩ“.

И така, в Москва Виктория Нюланд се срещна със заместник-външния министър на Русия Сергей Рябков, заместник-ръководителя на президентската администрация и експерт по украинските въпроси Дмитрий Козак, с помощника на президента по външната политика Юрий Ушаков и със заместник-министъра на отбраната на Русия Александър Фомин. Тя нарече срещата с Юрий Ушаков „честен и продуктивен анализ на отношенията между САЩ и Русия“. А след това добави: „Оставаме ангажирани с идеята за установяване на стабилни и предвидими отношения между нашите страни“.

С Дмитрий Козак Нюланд проведе подробен и конструктивен разговор за конфликта в югоизточната част на Украйна. По отношение на него Вашингтон и Москва твърдят, че «споразуменията от Минск са единствената основа за разрешаване на конфликта в Донбас».

Според Сергей Рябков срещата с Нюланд е била напълно откровена, въпреки че все още няма консенсус относно нормализирането на работата на дипломатическите мисии.

„Враждебните действия срещу Русия няма да останат без отговор, но Москва не иска повече ескалация“, каза Рябков

Според Рябков на срещата е обсъжда контролът над въоръженията и Афганистан, „основната вина за положението са САЩ и техните съюзници, тъй като именно тяхното присъствие доведе до настоящата ситуация“.

По време на преговорите Нюланд трябваше да чуе истината, че алиансът АУКУС заплашва да подкопае структурата за сигурност на азиатско-тихоокеанския регион и в същото време създава заплаха за международния режим за неразпространение на атомните оръжия.

Уви, епохата на Нуланд продължава

Като цяло се оказа, че руската дипломация носи стратегически характер и се занимава с дългосрочни международни въпроси.

Но дипломацията на Съединените щати, страната, свикнала да издава заповеди и да вижда подчинение в замяна, остава същата.

Доколкото вътрешната политика на САЩ определя външната политика, а Нюланд и съпругът й са с неоконсервативни («неоконовски») възгледи, нейното назначаване на този пост показва, че дълбоката държава, управляваща САЩ, всъщност е заинтересована да запази фигури като Нюланд. В едно слабо правителство, като старата администрация на Байдън, политическата линия на Виктория Нюланд не намира алтернатива.

Това означава, че има повече шансове да се закрепи. Как и кога? Времето ще покаже.

Източник: https://rebelion.org/las-peripecias-de-victoria-nuland-en-moscu/

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Rebelión: Мрачната кралица на най-тъмната история, 3 част

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle

Читайте на 123ru.netДругие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Минска — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Минска или других населённых пунктов Минской области мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Минске можно самостоятельно через форму.Новости 24/7 Все города России
m123n 8 off
m123n 9 off

Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа в Минске и Минской областиЗагрузка...


Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Минска и Минской области. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Минска — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. Отели в Минске — здесь. Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире

Митрополит Иларион назвал оправдания Рашкина после незаконной охоты неубедительной ложью

Путин в России и мире

Ушаков сообщил о рабочем формате переговоров Путина и Нарендры Моди в Индии


Лукашенко в Минске
Минск

Политолог Ищенко рассказал, насколько вероятна война между Украиной и Белоруссией
123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Ru24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Зеленский в Украине и мире

Манипулирование с гражданством не поможет Киеву превратить страну вечных майданов в привлекательное место жительства


Навальный в России и мире

850 тыс рублей. Навальный расплатился за клевету на ветеранаЗдоровье в России и мире


Другие проекты от 123ru.net


Газификация Архангельской области. Планы в силеЗдоровье

Дорожный ирригатор RL 850 от бренда Revyline с быстрой доставкой в Москве
Українські новини

Протестна хода хліборобів прийшла до столиці (відео)Новости 24 часа

Выручка «Биннофарм Групп» в 2021 году выросла благодаря антибиотикам и препаратам против COVID-19Game News

Some kind of game-shaped thing based on The Matrix is comingМинск

Белоруски екс полицаец учествувал во убиства на опозиционериNews Every Day

Turbocharger Market Size and Prediction by Leading Manufacturers According to Its Application and Types Till 2028Интернет

VK Сloud Solutions: более 38% заказчиков Kubernetes развертывают его в облакеМинск

Хоккеисты минского Динамо против Сочи в 16:50 в прямом эфире на Беларусь 5Песня

Ротару пыталась скрыть дрожащие руки на "Песне года" – видеоМинск

На благо урожая: треть сельхозземель в Беларуси - мелиорированныеАндрей Рублёв

Рублёв: не знаю, как умудрился проиграть второй сет ИмеруПредставитель МИД Захарова увидела фашистский топоним в плане вторжения РФ на Украину#123ru.net

«Россети ФСК ЕЭС» обновила изоляцию на энергообъектах Республики Коми и Архангельской областиГлава «Белорусов Крыма» назвал визит Лукашенко точкой в признании полуострова МинскомИммунолог Крючков спрогнозировал новую волну COVID-19 в России к концу января
Частные объявления в Минске, в Минской области и в России


Загрузка...

Загрузка...Элджей

Элджей не пришел на суд по делу о пропаганде наркотиковМинск

Россия дала Белоруссии газовое преимущество перед ЕС в условиях санкций

Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net


Спонсоры 123ru.net