Другие новости Киева и Киевской области на этот час
Добавь свою новость бесплатно - здесь
Актуальные новости сегодня от ValueImpression.com


Опубликовать свою новость бесплатно - сейчас


Зеленский в Киеве

NYT: Западът трябва разумно да отстъпи от Украйна, за да избегне войната

24

Водещият колумнист на NYT Даутхат споделя за това как САЩ и Западът могат да се оттеглят от Украйна, като същевременно запазят лицето си и избегнат войната с Русия. Нова структура за сигурност в Европа може да бъде създадена само като се вземат предвид интересите на Москва, пише авторът. Според него отстъплението може да бъде болезнено, […]

NYT: Западът трябва разумно да отстъпи от Украйна, за да избегне войната

Водещият колумнист на NYT Даутхат споделя за това как САЩ и Западът могат да се оттеглят от Украйна, като същевременно запазят лицето си и избегнат войната с Русия. Нова структура за сигурност в Европа може да бъде създадена само като се вземат предвид интересите на Москва, пише авторът. Според него отстъплението може да бъде болезнено, но е съвсем разумно.

Превод от The New York Times, САЩ:

В геополитиката една от най-трудните задачи е да се намери възможност за успешно отстъпление. Видяхме това миналото лято в Афганистан, когато администрацията на Байдън направи правилния стратегически избор да намали загубите ни, вместо да ескалира ситуацията, само за да задълбочи моралния ни банкрут на Америка. Но след това нашата администрация, препъвайки се, напусна Афганистан катастрофално, което дълбоко рани президентството на Байдън и разкри абсолютната слабост на Америка пред целия свят.

Сега сме изправени пред същия проблем в Украйна.

В дните си като свръхдържава Съединените щати предприеха редица стъпки за разширяване на нашата сфера на влияние дълбоко в близката чужбина на Русия. Някои от тези стъпки изглеждат доста ефективни: въпреки че разширяването на НАТО чрез включването на страните от бившия Варшавски договор в алианса беше рисковано само по себе си, в момента задълженията, поети от алианса тогава, изглеждат много надеждни.

Въпреки това, дори когато американската мощ беше в зенита си, опитът да извади Украйна от орбитата на Русия и да остави украинците, ориентирани към западните съюзи, полуотворена врата към НАТО беше глупав ангажимент за някакъв вид свръхангажимент.

В геополитиката добрите намерения винаги са подчинени на реалностите на властта. Каквито и да са нашите желания или намерения спрямо Украйна, нейната власт просто никога не е успяла да се присъедини напълно към Запада — тя е твърде слаба икономически, твърде вътрешно разделена и просто на грешното място в грешното време.

А действията на администрациите на Буш и Обама, а и някои от действията на администрацията на Тръмп – разтегнаха нашите способности твърде далеч и лишиха нашата „мека сила“ за Киев от енергията и натиска, които бяха необходим, за да се справят със силното противодействие на Москва.

Предвид тези реалности и спешната необходимост от концентриране на американската мощ в Източна Азия, за да се противопостави на Китай, става ясно къде в идеалния случай би могло да приключи нашето отстъпление.

Това може да дойде по линията на постоянно отлагания въпрос за разширяването на НАТО; с Украйна под неизбежен руски натиск, но не нападната или анексирана, и с по-тежкото бреме за нашите съюзници от НАТО за поддържане на периметъра на сигурност в Източна Европа.

Но, както в случая с Афганистан, реалното прилагане на идеята е много по-сложно от самата теория. Постигането на трайно разбирателство с Путин е трудно, защото той очевидно се стреми да бъде постоянен разрушител, използвайки всяка възможност да унижи Запада. Нашето оттегляне от Украйна неизбежно ще породи съмнения относно нашите по-важни ангажименти другаде.

Конкретният проблем тук е, че ключовата европейска сила Германия често действа като де факто съюзник на Русия.

С оглед на тези трудности несигурността на настоящия курс на администрацията на Байдън е разбираема, въпреки че неотдавнашната му пресконференция надхвърли всички стандарти на откровеност. САЩ наистина не могат да направят нищо, ако Русия нахлуе в Украйна, а ние щяхме да бъдем луди, ако се включим във войната на страната на Украйна. Следователно търсенето от Белия дом на правилния междинен отговор, някакъв баланс между санкциите и доставките на оръжие за Украйна, изглежда като някакво предпазливо проучване и е пълно с несигурност. И по много добра причина: просто няма перфектен отговор, само определен сбор от най-малко лошите опции.

Светът вече е устроен и работи по друг начин.

И точно защото светът не работи по този начин, бих се почувствал много по-спокоен – като американски гражданин, а не просто като международен наблюдател, ако видя, че нашите лидери признават тази реалност и не се придържат към идеята, че някой ден можем да бъдем обвързани от Договора и да рискуваме ядрена война заради Донбас.

Източник: https://www.nytimes.com/2022/01/22/opinion/russia-ukraine-us-nato.html

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

NYT: Западът трябва разумно да отстъпи от Украйна, за да избегне войната

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle

Читайте на 123ru.net

Другие проекты от 123ru.netАрхангельск

Эксперты Российского общества «Знание» помогут молодежи Архангельска запустить собственное делоЗдоровье

Ставропольская психиатрическая больница приглашает горожан на «Ночь в музее»


Новости 24 часа

Медицина в тупике: Ирина Юзуп о возможных решениях для улучшения здоровья нацииGame News

Total War: Warhammer 3's 1.2 update means more siege defences, less towers, free mountsКиев

Геостратег назвал двух кандидатов в лидеры революции в России: "Они кричат, они намекают"News Every Day

LG LED SIGNAGE VISUAL PLANNER: ЭФФЕКТИВНЫЙ ИНСТРУМЕНТ ДЛЯ ВИЗУАЛИЗАЦИИ ПРОФЕССИОНАЛЬНЫХ ДИСПЛЕЕВ LGНастроение

Логово драконаКиев

Открылась ярмарка «Сделано в России. Выбираем Орловское!»Элвис Пресли

Дочь Элвиса Пресли высказалась об игре Остина Батлера в фильме о ее отцеКиев

Что можно и нельзя делать в праздник Бориса и Глеба Сеятелей 15 мая 2022 годаАнастасия Павлюченкова

Павлюченкова снялась с Roland Garros и завершила сезонМосква

Что с сайтом 123ru.net (правда)Спорт

Спорт – для всех: В Ростове-на-Дону военные строители помогают особенным детям стать сильнее и активнееСимферополь

Экскурсовод рассказала, как разнообразить отдых в Крыму, останавливаясь в кемпингахМосква

Петербург и Москва занимают лидирующие позиции по суточной заболеваемости коронавирусомМосква

Вице-мэр Москвы Ефимов: на торги выставят 36 объектов недвижимости для бизнесаМосква

Медицина в тупике: Ирина Юзуп о возможных решениях для улучшения здоровья нацииДругие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Киева — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Киева или других населённых пунктов Киевской области мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Киеве можно самостоятельно через форму.Новости 24/7 Все города России
Загрузка...


Топ 10 новостей последнего часа в Киеве и Киевской области


Персональные новости

123ru.net — ежедневник главных новостей Киева и Киевской области. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Киева — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. Отели в Киеве — здесь. Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире
Москва

Большая научная экспедиция, инициированная «Норникелем», озвучила первые оптимистические результаты 

Путин в России и мире
Москва

Песков рассказал, купит ли Путин себе новый «Москвич»


Лукашенко в Беларуси и мире
Минск

Белоруска получила год тюрьмы за оскорбительные комментарии под фотографиями Лукашенко
123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Ru24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Зеленский в Киеве

Навальный в России и мире
Москва

Экс-директора ФБК Ивана Жданова заочно арестовали по делу о мошенничествеЗдоровье в России и мире


Частные объявления в Киеве, в Киевской области и в России


Загрузка...

Загрузка...Певец

Певец Ренат Ибрагимов скончался на 75 году жизниКиев

Киевские военные хроники. Из Киеве уезжают депутаты под предлогом «лечения на Западе»

Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.netСпонсоры 123ru.net