Загрузка...

Newsweek: Ако Тръмп изгуби, очаква го съд или емиграция

1

Известният японски политолог прогнозира трудна съдба на Тръмп, ако той загуби изборите. Демократите ще го съдят. Има много начини той да бъде обвинен. Тръмп може дори да се наложи да емигрира. Много японски читатели обаче вярват, че Тръмп все още има шанс и му пожелават победа. Превод от Newsweek, Япония:  Противниците на Тръмп са уверени, че […]

Newsweek: Ако Тръмп изгуби, очаква го съд или емиграция

Известният японски политолог прогнозира трудна съдба на Тръмп, ако той загуби изборите. Демократите ще го съдят. Има много начини той да бъде обвинен. Тръмп може дори да се наложи да емигрира. Много японски читатели обаче вярват, че Тръмп все още има шанс и му пожелават победа.

Превод от Newsweek, Япония: 

Newsweek: Ако Тръмп изгуби, очаква го съд или емиграция

Противниците на Тръмп са уверени, че той трябва да бъде строго съден за престъпленията, извършени не само като президент, но, вероятно, дори преди това.

Ако приемем, че президентът Тръмп губи изборите на 3 ноември тази година, тогава по обяд на 20 януари 2021 г. той ще престане да бъде президент и от правна гледна точка ще стане обикновен гражданин. За един обикновен президент това е време на спокойно пенсиониране и начало на тих живот.

В случая с Тръмп обаче най-вероятно нещата няма да се случат точно така. Противниците на Тръмп са уверени, че той трябва да бъде строго съден за престъпленията, извършени от него не само като президент, но, вероятно, дори преди това.

Например през 2018-2019 г. тогавашният специален прокурор Мълър разследва връзките на Тръмп с Русия — т.нар. „случаи на руска намеса“ (или „Russiagate“). По това време той разследва ситуацията с неоторизирания достъп на неупълномощени лица до имейлите на Хилари Клинтън, незаконното използване на предизборните фондове и др. В резултат на разследването на Мълър срещу президента Тръмп не бяха повдигнати обвинения.

Беше посочено обаче, че причината за това не е пълното „изясняване на съществуващите подозрения“. В заключителния доклад на разследването се казва, че ако „Тръмп не е президент, той може да бъде подведен под наказателно обвинение за възпрепятстване на правосъдието. Освен това Тръмп може да бъде обвинен в престъпление, ако има доказателства, че той е злоупотребявал със своите правомощия, но такива доказателства не са били открити“.

Казано с други думи: макар по време на разследването на специалния прокурор Мълър, принципът на „невъзможността за повторно повдигане на обвинения в случай, че вече е взето решение“ да беше временно приложен, след като президентът Тръмп напусне поста си срещу него могат да бъдат повдигнати наказателни обвинения за възпрепятстване на правосъдието (или други престъпления).

В какво може да бъде обвинен Тръмп?

Тръмп може да бъде обвинен в следните престъпления:

— Използване на официалната си позиция като президент за създаване на незаконни предимства на своя бизнес (хотел, недвижими имоти и др.)

— Многократно извършване на действия от графата сексуален тормоз

— Използване на изборните фондове за лични цели

— Многогодишно укриване на данъци

— Извличане на печалба от големите заеми и дългови задължения към чуждестранни финансови институции и чужди правителства

— Засилване на агресивните настроения сред крайно десните социални организации и групи

И това е непълен списък. Според анти-Тръмповските сили всяко от тези обвинения може да доведе до доста тежко наказание.

И така, какво може да очаква Тръмп, ако той напусне президентския пост?

Тръмп намеква, че ако Байдън победи, ситуацията ще стане толкова трудна за него, че може дори да се наложи да помисли за емиграция.

Всъщност темата за Тръмп в емиграция, макар и донякъде в хумористичен смисъл, отдавна се разхожда из американското общество.

Петя Паликрушева;

Източник: https://www.newsweekjapan.jp/reizei/2020/10/post-1194.php

Newsweek: Ако Тръмп изгуби, очаква го съд или емиграция

Читайте на 123ru.net


Другие популярные новости дня сегодня


123ru.net — быстрее, чем Я..., самые свежие и актуальные новости Вашего города — каждый день, каждый час с ежеминутным обновлением! Мгновенная публикация на языке оригинала, без модерации и без купюр в разделе Пользователи сайта 123ru.net.

Как добавить свои новости в наши трансляции? Очень просто. Достаточно отправить заявку на наш электронный адрес mail@29ru.net с указанием адреса Вашей ленты новостей в формате RSS или подать заявку на включение Вашего сайта в наш каталог через форму. После модерации заявки в течении 24 часов Ваша лента новостей начнёт транслироваться в разделе Вашего города. Все новости в нашей ленте новостей отсортированы поминутно по времени публикации, которое указано напротив каждой новости справа также как и прямая ссылка на источник информации. Если у Вас есть интересные фото Вашего города или других населённых пунктов Вашего региона мы также готовы опубликовать их в разделе Вашего города в нашем каталоге региональных сайтов, который на сегодняшний день является самым большим региональным ресурсом, охватывающим все города не только России и Украины, но ещё и Белоруссии и Абхазии. Прислать фото можно здесь. Оперативно разместить свою новость в Вашем городе можно самостоятельно через форму.Новости 24/7 Все города РоссииСлот 8 1 AliExpress RU&CIS

Загрузка...

Слот 11
Загрузка...
123ru.net — ежедневник главных новостей Вашего города и Вашего региона. 123ru.net - новости в деталях, свежий, незамыленный образ событий дня, аналитика минувших событий, прогнозы на будущее и непредвзятый взгляд на настоящее, как всегда, оперативно, честно, без купюр и цензуры каждый час, семь дней в неделю, 24 часа в сутки. Ещё больше местных городских новостей Вашего города — на порталах News-Life.pro и News24.pro. Полная лента региональных новостей на этот час — здесь. Самые свежие и популярные публикации событий в России и в мире сегодня - в ТОП-100 и на сайте Russia24.pro. С 2017 года проект 123ru.net стал мультиязычным и расширил свою аудиторию в мировом пространстве. Теперь нас читает не только русскоязычная аудитория и жители бывшего СССР, но и весь современный мир. 123ru.net - мир новостей без границ и цензуры в режиме реального времени. Каждую минуту - 123 самые горячие новости из городов и регионов. С нами Вы никогда не пропустите главное. А самым главным во все века остаётся "время" - наше и Ваше (у каждого - оно своё). Время - бесценно! Берегите и цените время. Здесь и сейчас — знакомства на 123ru.net. Отели в Москве — здесь. Разместить свою новость локально в любом городе (и даже, на любом языке мира) можно ежесекундно (совершенно бесплатно) с мгновенной публикацией (без цензуры и модерации) самостоятельно - здесь.